1 Juli 2006

De successen van het kabinet Balkenende, nr. 4-6


 

4. Voor de opvang van de vergrijzing moet ons huishoudboekje op orde komen. Ondanks de economische tegenwind heeft het kabinet de overheidsfinanciën weer op orde gekregen. Het EMU-saldo van de overheid over 2005 is uitgekomen op -0,3% procent van het BBP. In 2003 was het nog -3.1%. In 2002 -2,0% procent. Structureel was de begroting zelfs weer in evenwicht.

5. Het concurrentievermogen van Nederland is dankzij matige stijging van de lonen en de kabinetsmaatregelen flink hersteld. In 2004 en 2005 groeide de handel jaarlijks met 10 procent (Bron: CBS).

6. Het is bijzonder als je Nederlander wilt en mag worden. Alle gemeenten organiseren daarom sinds 2005 op naturalisatiedag (24 augustus) een feestelijke ceremonie voor nieuwe Nederlanders en overhandigen dan het Nederlandse paspoort. Op die dag wordt stilgestaan bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen.

(bron uit het boekje “Een greep uit de successen van het kabinet Balkenende”

Persoonlijk note:
Deze week is het kabinet Balkenende 2 gevallen over de kwestie Ayaan Hirschi Ali. In het buitenland maar ook naar eigen burgers is deze aanleiding echt niet uit te leggen. Helaas moet worden geconstateerd dat politieke spelletjes en eigen belangen een grotere rol spelen dan landsbelang. Een kat in het nauw (D’66) doet rare sprongen. Ook de oppositie ziet met (onterechte) lede ogen dat het huidige kabinet toch de juiste weg heeft gekozen en dat de burgers dit gaan waarderen. De slogan van Wouter Bos “Dit land kan zoveel beter” kan hij inleveren bij Balkenende.


CDA fractievoorzitter Dantumadeel,
Wander Slomp